Vreemd gaan

SingleMama.nl

 
 

Vreemd gaan

Als het gaat om het soort ontrouw waar ze zich zelf schuldig aan maken komen er grote verschillen tussen vrouwen en mannen naar boven:

  • Zo gaan vrouwen vreemd omdat ze behoefte hebben aan emotionele steun, terwijl mannen meer op zoek zijn naar een seksuele affaire.
  • Ondanks dat mannen de gedachte niet kunnen verdragen dat hun partner met iemand anders naar bed gaat is het meer waarschijnlijk dat zij hun partner bedriegen door seksueel overspel.
  • Vrouwen hebben meer behoefte aan een intiem gesprek, aandacht of een luisterend oor en maken zich vaker schuldig aan emotionele ontrouw.
 

Waarom gaat men vreemd?

Vreemd gaanHier is een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen zichtbaar. Hoewel de meeste mannen niet precies wisten waarom ze vreemd gingen, waren bij vrouwen de gevoelens voor iemand anders de voornaamste reden. Bij beide was verveling in een relatie ook een aanleiding voor ontrouw.

"Vreemd gaan uit wraak" komt bij mannen iets vaker voor in vergelijking met vrouwen.

“Ik wilde graag seks met iemand anders” word bij mannen bijna tien keer meer aangegeven als redenen om vreemd te gaan.

Slachtoffers van ontrouw

Sommige vergeven en vergeten, andere richten zich op online dating.

Hoewel bijna elk stel wel eens vreemd is gegaan, worden trouw, eerlijkheid en betrouwbaarheid als de belangrijkste waarden in een relatie genoemd. 

Loyaliteit in relaties
Een groot aantal singles heeft zich tot online dating gericht nadat ze hun partner niet konden vergeven voor het vreemd gaan met een ander.