Kinderopvang

SingleMama.nl

 
 

Kinderopvang

Werken en het hebben van kinderen is soms best moeilijk te combineren,vooral als je het ineens voornamelijk alleen moet doen.Toch wil je graag  (blijven) werken, maar hoe ga je dit organiseren?

Er bestaan verschillende soorten opvang, denk eraan dat je je tijdig inschrijft. Als je 3 maanden zwanger bent is het verstandig om je alvast in te schrijven bij een kinderdagverblijf of gastouder in de buurt. Ook voor de naschoolse opvang kan je er niet vroeg genoeg bij zijn ,meestal kan je je kind vanaf de leeftijd van 2 en een half jaar inschrijven.

Je kunt de belastingdienst om een tegemoetkoming kinderopvang vragen. Het is de moeite waard om te kijken of je als alleenstaande ouder een extra tegemoetkoming kan krijgen

Uiteraard kan  je ook kiezen voor een oppas aan huis, je kan hiernaar zoeken op internet,laat ook mensen om je heen weten dat je opzoek bent naar een oppas er is vaak wel een buurmeisje, student etc. die vrije tijd over heeft en wel iets wil bijverdienen.

Houdt er wel rekening mee dat een oppas ook wel eens ziek kan zijn, examen heeft etc. De kinderopvang geeft  wat dat betreft meer zekerheid. 

Als je kind naar de basisschool gaat kan je proberen iets af te spreken met andere ouders. De ene dag neemt de ouder jou kind mee en de andere dag neem jij het kind mee. Dit kan een goede oplossing zijn maar bedenk wel dat het ook wel eens niet uit komt en je wel iets achter de hand moet hebben.

Kortom het is een hoop geregel maar uiteindelijk kan je dan toch een werkende moeder zijn. Handige sites om je te helpen in kinderopvangland zijn : 

www.kinderopvangonline.nl

www.gastouderservice.nl

www.toeslagen.nl

www.zoekoppas.nl

www.oudermatch.nl