Do's en don'ts tijdens je eerste date

SingleMama.nl

 
 

Do's en don'ts tijdens je eerste date

Je eerste dateAls single mama hoop je natuurlijk dat je niet altijd single blijft. Zoals eerder beschreven zijn veel moeders actief op datingsites. Als je dan iemand ontmoet hebt, dan is de volgende stap een eerste date...

Wat zijn de do’s en don’ts om van je eerste date een echt succes te maken?

 

Zo maak jij indruk op je eerste date


Een drankje drinken


Tijdens een eerste date kun je het beste een drankje gaan drinken. Dat is lekker luchtig en het verplicht je tot niets. Als je in een gezellige kroeg afspreekt, dan heb je ook een ontspannen omgeving. Daarbij is het veilig om op een openbare locatie af te spreken.

Vlotte kleding

Je wilt natuurlijk indruk maken op je date. Kies voor een leuke en vlotte outfit. Bijvoorbeeld een spijkerbroek met een leuke blouse van Your-Look-For-Less.nl. Het is wel slim om van te voren te  vragen hoe lang je date is. Als je zelf ook lang bent, is het misschien niet zo handig om hakken te dragen als je date wat kleiner is dan jij.

Interesse in hem tonen

Het is heel verleidelijk om de hele tijd over jezelf te praten, maar je maakt de meeste indruk op hem als je naar hem vraagt. Wat vindt hij leuk om te doen in zijn vrije tijd? Welk eten vindt hij lekker? Wat is zijn favoriete vakantieland en heeft hij kinderen?

Ga op tijd weer weg

Een eerste date is een manier om elkaar te leren kennen. Ook al is het heel gezellig, zorg dat je op tijd weer weggaat. Dat zorgt ervoor dat de tweede date ook spannend wordt.

Dit kun je beter niet doen als je gaat daten


Een hapje gaan eten


Vaak merk je in de eerste vijf minuten al of er een klik is of niet. Als je afspreekt om wat te gaan eten, dan zul je tot het dessert bij hem aan tafel moeten blijven zitten. Je kunt beter een drankje gaan drinken. Dan kun je makkelijker weggaan als het niet klikt.

Te sexy kleding


Je wilt een leuke man natuurlijk verleiden. Je wilt ook dat hij jou leuk vindt om wie je bent en niet perse om jouw decolleté. Trek daarom niet te sexy kleding aan. Uiteraard kun je wel je best doen om er leuk uit te zien, maar zorg er voor dat je blouse netjes is dichtgeknoopt en dat je shirtje lang genoeg is.

Over vorige relaties beginnen

Een absolute no go is beginnen over je vorige relatie. Of jouw ex nu een verschrikkelijke vent is of juist een hele leuke man, hij wil het niet weten. Praat in plaats daarvan over de overeenkomsten tussen jullie en welke activiteiten jullie samen zouden kunnen ondernemen in de toekomst.

Teveel alcohol drinken

Deze ligt voor de hand, maar sommige mama’s drinken nog wel eens iets teveel op een eerste date. De kinderen zijn bij de oppas en je mag best een glaasje op je vrije avond, toch? Dronken vrouwen zijn niet sexy! Als je indruk op hem wilt maken, drink dan één of twee glaasjes en houd het daarbij.