Vervoer en vakantie

SingleMama.nl

 
 

Vervoer en vakantie

Van bakfiets tot auto

Er zijn vele mogelijkheden om je kinderen te vervoeren. Als je niet in het bezit bent van een auto, of als het niet nodig is om de auto te gebruiken is een goed alternatief de bakfiets.

Er zijn tegenwoordig vele speciaalzaken waar je een bakfiets kan aanschaffen. Bedenk vantevoren goed waarvoor je de fiets wil gebruiken (vervoeren van kinderen, boodschappen, vriendjes van kinderen etc.)  er zijn nogal wat verschillende soorten en maten en prijzen !

Wat ook een goed alternatief is voor als je niet afhankelijk bent van een auto is een leen auto, te vinden in de grotere steden(zoals  Greenwheels , Autodate etc.) je betaald dan een bepaald bedrag per maand en kan dan een auto in de buurt gebruiken om bijv. een dagje weg te gaan, meubels te vervoeren etc.

Met kinderen op vakantie

Wat ga je doen, ga je alleen op pad met je kinderen of ga je samen met iemand ? Als je alleen op pad gaat kan je ervoor kiezen om met een georganiseerde reis mee te gaan waar alleen alleenstaande ouders kunnen boeken (deze organisaties zijn te vinden op internet) . Wat ook leuk is, is om te gaan kamperen,  je kan vaak tenthuisjes of caravans huren op een camping of je brengt je eigen tent mee. Kamperen is voor kinderen de manier om met andere kinderen in contact te komen (vaak is er ook animatie aanwezig in het hoogseizoen). Je bent de hele dag buiten en ontmoet snel andere mensen. Je kan ook kamperen bij de boer, de kinderen mogen dan meehelpen op de boerderij, er zijn tenthuisjes te huur of je komt met je eigen tent.

Als je een andere single mama in je omgeving hebt kan je samen een vakantie plannen, zo verdeel je de taken een beetje en kan je zelf ook eens rustig een boek lezen.

Veilig autorijden met een baby

Ben je regelmatig alleen met je baby of peuter op weg? Dan is het extra belangrijk om de staat van je auto regelmatig te controleren. Als je de auto start moet deze het meteen doen en je vervolgens zonder problemen op je bestemming brengen. Niets is irritanter dan autopech. Het komt altijd op het meest ongemakkelijke moment. Erger nog is een mankement aan de auto dat de veiligheid in het geding brengt. In een auto wil je je niet onveilig voelen en al helemaal niet als je met je kinderen onderweg bent.