Parttime werken thuiswerken

SingleMama.nl

 
 

Parttime werken thuiswerken

Parttime werken is vaak een uitkomst als je de kinderen alleen opvoedt ( dit moet natuurlijk financieel wel haalbaar zijn ). 

Het is prettig als je als moeder betrokken kan zijn bij bijvoorbeeld : schoolactiviteiten, de kinderen af en toe zelf van school/ dagverblijf kan halen en je weet wat je kind zoal doet gedurende de dag. Er zijn vele parttime banen te vinden op bijvoorbeeld het internet er zijn speciale sites met parttime banen maar ook in de kranten zijn  er geschikte banen te vinden.

Door het volgen van cursussen vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt !

Iedere werknemer kan bijzonder verlof opnemen of je nou twee of vijf dagen werkt, ook ouderschapsverlof kan opgenomen worden tot het kind acht jaar is. Als je parttime werkt bouw je uiteraard ook pensioen op , dit is alleen minder dan wanneer je full time zou werken. Het is slim om maandelijks een extra aanvulling op je pensioen  te reserveren bijvoorbeeld door middel van een spaarloonregeling of levensverzekering. Naar mate de kinderen ouder worden kan je  eventueel meer gaan werken.

Thuiswerken

Thuiswerken is ook een mogelijkheid, vaak moet je wel in het bezit zijn van een computer of  soms wat eentonig werk uitvoeren. Verder mis je natuurlijk het contact met collega's wat voor vele moeders juist van belang is om te gaan werken. 

Handige adressen :